Weer flink veel huishoudens geswitcht van energiebedrijf

In de periode van 2015 tot en met nu zijn er weer flink wat huishoudens geswitcht van energiebedrijf volgens de ACM. Niet eerder zag de Autoriteit zoveel overstappers sinds de laatste jaren. Het aantal dat switchte ligt op 17% waar dat een jaar eerder nog 15% was. 

Ruim 60% al vaker geswitcht van energiebedrijf

Meer dan de helft van de huishoudens dat switcht heeft dit al meerdere malen gedaan. Zij houden de energiemarkt dan ook scherp in de gaten en door middel van energie vergelijken vinden zij veelal het goedkoopste energiebedrijf. Nu is dit ook niet zo vreemd omdat het aanbod ook groot is. Er zijn nu al zo’n 50 aanbieders actief op de energiemarkt die energie en gaspakketten aanbieden.

ACM wil juist dat consumenten energie vergelijken

De ACM juicht het dan ook toe dat consumenten zoveel mogelijk de vaste lasten vergelijken. Er valt namelijk veel geld te besparen hierop. Alleen al met energie vergelijken bespaart men gemiddeld €450 per jaar. Stapt men over met meerdere producten zoals de autoverzekering, zorgverzekering en andere vaste lasten? Dan kan de besparing oplopen tot €2000 per jaar.

Transparante energievergelijking belangrijk bij zoeken naar energiebedrijf

Omdat er zoveel aanbod is dringt de ACM er bij de energiebedrijven wel op aan om hun aanbod duidelijk te presenteren. Voor consumenten zijn de aanbiedingen dan duidelijker en gaat het vergelijken ook gemakkelijker. Nederland behoort tot de meest concurrerende markten voor energie in vergelijking met andere landen. Maak eens een energie vergelijk en bekijk waar u de beste energie kunt vinden op uw adres.

Een reactie plaatsen