Energiezuinige apparaten en besparen

Elk apparaat in huis verbruikt nu eenmaal energie en hoe ouder uw apparatuur hoe meer zij energie verbruiken. Daarom komen er steeds meer energiezuinige apparaten bij waarmee men energie besparen kan. Een energiezuinig apparaat kan u helpen met energie besparen. Ga maar eens na welke apparaten in huis veel energie verbruiken. De nieuwe norm is tegenwoordig een A+++ label, een A+ label is niet meer zuinig en is eigenlijk minimaal. Dit komt door het feit dat er steeds zuinigere apparaten bijkomen die verdringen de A+ labels. 

Halveer dat energieverbruik

En ook al heeft u het zuinigste apparaat dan nog kunt u heel veel energie besparen. Wanneer u besluit om een nieuw apparaat aan te schaffen dan kunt u ook letten op de afmetingen ervan, want hoe groter de televisie of koelkast des te meer energie zij verbruiken. U kunt uw energieverbruik gerust halveren als u maar goed oplet. Vraag u zelf eens af op welke manier u energie verspild. Hoe vaak staat uw tv aan terwijl u eigenlijk niet kijkt? Hebben de kinderen een tv op de slaapkamer maar doen ze ondertussen andere dingen? De tv kan in dat geval gerust uitgezet worden want het bespaart op uw energieverbruik.

Bespaar op energie en voorkom sluipverbruik

Zet uw apparatuur dan ook echt uit, en met uit bedoelen we:  Trek die stekkers uit het stopcontact. Daardoor word sluipverbruik voorkomen dit scheelt u op jaarbasis al gauw €100. Een apparaat gaat tientallen jaren mee en dan begint deze kuren te vertonen. Een koelkast die gaat lekken bijvoorbeeld omdat de rubbers versleten zijn of een tv die hapert. Op een gegeven moment besluit u dan om een vervangend apparaat aan te schaffen. Let op het energielabel als deze voorzien is van een A+++ dan zit u altijd goed. Er wordt zelfs op het energielabel aangegeven hoeveel kWh het apparaat per jaar verbruikt. Dat helpt enorm bij het kiezen van een energiezuinigere variant.

Niet alleen de wasmachine en droger verbruiken energie ook de oven en afzuigkap

Het vaakst word gelet op het verbruik van de wasmachine en wasdroger. Maar wat te denken van de afzuigkap boven uw fornuis of uw oven. Dit zijn ook apparaten die stroom verbruiken en ook hier kunt u letten op het energieverbruik. De oven in een inbouwkeuken is 24 uur per dag verbonden met het elektriciteitsnet. Als u de financiële ruimte heeft dan kunt u deze op termijn ook vervangen voor een energiezuinigere variant. Sommige consumenten deinzen terug als ze de prijs zien van een energiezuinige variant op hun apparatuur. Dat is begrijpelijk maar het scheelt u aan het einde van het jaar op uw energiekosten.

Efficiënter met energie

Efficiënter omgaan met uw energieverbruik zorgt in de eerste instantie voor een verlaging van uw energiekosten. Het geld dat u daar jaarlijks mee bespaard kunt u weer gebruiken voor de aanschaf van een energiezuinige koelkast, wasmachine of droger. Als u tenslotte de meeste apparatuur heeft vervangen zult u dit gaan terug zien op de eindafrekening. U kunt het zo gek niet bedenken maar alles wat energie verbruikt daarop kunt u efficiënter omgaan met energie. Was pas als uw wastrommel ook echt gevuld is dus niet voor de helft vol. U voorkomt hiermee dat u steeds kleine wasjes draait die energie verbruiken. Een energiezuinige wasmachine verbruikt de helft minder aan energie.

A+ label is onzuinig tegenwoordig

Eigenlijk alle apparatuur dat voorzien is van een A+++ label verbruikt bijna tot de helft minder aan energie. De impact op ons milieu is ook groot wanneer we nog steeds gebruik maken van energieverslindende apparatuur. Er word veel meer CO2 uitgestoten met die oude koelkast of wasmachine. En dat hoeft niet en is ook niet goed voor het milieu. Wist u dat een hele grote koelkast 40% meer aan energie verbruikt dan een zuinige koel-vrieskoelkast? Of dat waterbed dat zo lekker ligt? Deze moet constant op temperatuur blijven en daarvoor word ook energie verbruikt en dat 24 uur lang en 365 dagen per jaar.

Hoeveel kan ik besparen?

Een nieuwe koelkast zorgt voor een besparing van €70 per jaar en een nieuwe wasmachine bespaart u ook gauw €50 tot €100 per jaar. Door te besparen op uw energieverbruik van uw apparaten kunt u per jaar wel €300 besparen. Opnieuw de prijzen voor energie vergelijken levert ook nog eens €200 tot €450 per jaar op. De beste energie voor uw adres is binnen enkele seconden gevonden. Start met energie besparen en vergelijken en houdt direct geld over.

 

Een reactie plaatsen