Dreigt er afsluiting van uw energie en gas?

Wat kun je doen aan een dreigende afsluiting van uw energie en gas? Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en brengt hoge kosten met zich mee. Dit kan met een betalingsachterstand te maken hebben waardoor de energiemaatschappij u wil afsluiten van energie. Maar dit kan ook andere oorzaken hebben.

Bent u verhuisd of dreigt er gevaar?

Een andere oorzaak is bijvoorbeeld dat u bent verhuisd en vergeten bent een energiecontract af te sluiten. Of er word een gaslek vermoed waardoor de situatie kan escaleren met groot gevaar tot gevolg. Een andere reden is dat u gaat verhuizen en u wilt de energielevering en gaslevering zelf in uw oude woning stopzetten.

Illegaal energie verbruiken resulteert ook in stopzetten energielevering

Een energiemaatschappij kan ook energie en gas afsluiten wanneer een consument word gepakt met een wietkwekerij in huis waarbij zij illegaal energie en gas hebben verbruikt. Blijkt de reden van uw afsluiting een betalingsachterstand? Kom dan meteen overeind en zoek contact met uw energiemaatschappij en vraag om een betalingsregeling. Of zoek contact met een schulphulpverlener die u kan helpen met een schuldsaneringstraject. Zij zullen uw aanvraag in behandeling nemen, let hierbij wel op dat ze niet een verplichting hebben om uw schuldvraag in behandeling te nemen.

Doe een aanvraag bij de rechtbank voor een schuldhulpverlening

Is het zo dat zij u weigeren? Dan kunt u zich nog tot de rechtbank wenden en hun vragen om u op te laten nemen in de schuldsaneringsregeling Natuurlijke Personen. Wanneer blijkt dat uw schuld wel word opgenomen in het traject dan word u weer aangesloten op energie en gas. U zult dan in termijnen uw achterstand moeten betalen aan de schuldhulpverlening die vervolgens uw schuld weer aflost.

Kunt u wel betalen? Betaal dan zo spoedig mogelijk!

Verkeert u niet in de situatie dat u niet kunt betalen? Betaal dan de kosten voor het her aansluiten van uw gas en energie, daarna bent u vrij om weer een nieuw energiecontract aan te gaan. Houd er in dit geval ook nog rekening mee dat een nieuwe energiemaatschappij u om een borg kan vragen. Deze borg verschilt per energiemaatschappij en kan oplopen tot dik €1000 voor energie en gasproducten. De Nederlandse Energie Maatschappij is in geval van borg vragen het goedkoopste: Zij vragen €180. Desondanks doet u er goed aan om uit te zoeken waar u het beste terecht kunt voor een nieuw energiecontract.

Voorkom achterstand in energiekosten

Uiteraard doet u er beter aan om uw energienota gewoon op tijd te betalen. Een andere mogelijkheid om achterstand te voorkomen in de energiekosten is het aangaan van een prepaid energiecontract. EnergieFlex is een energiemaatschappij die consumenten energie en gas biedt op basis van prepaid tegoed. U betaalt vooraf een bedrag waarop u energie en gas geleverd krijgt, en wanneer uw tegoed bijna op dreigt te raken krijgt u een sms, of email om uw tegoed weer aan te zuiveren.

Bent u vrij om te kiezen voor een andere energieleverancier? Start dan nu met energie vergelijken en bespaar zoveel mogelijk op uw energiekosten zodat u nooit in de situatie terechtkomt dat u niet meer kunt betalen. U kunt uw energiekosten zo hoog maken als u zelf wilt door goed op te letten op hoeveel u verbruikt en hoeveel u betaalt. Het kan echt als u maar goed zoekt naar een goedkopere energiemaatschappij.