Energieprijzen dalen weer per 1 juli 2016

Per 1 juli 2016 zullen de energiebedrijven hun nieuwe energieprijzen voor 2016 en 2017 weer bekend gaan maken. De eerste energieleverancier heeft zijn energieprijzen alweer verlaagd en dat is Delta energie. Vooral consumenten die in het bezit zijn of gaan kiezen voor een variabel energiecontract van Delta zullen opmerken dat hun energierekening lager word. 

Delta als eerste met prijsverlagingen energiecontract

Omdat de energieprijs enorm laag is kunnen energiebedrijven ook hun energie en gas laag inkopen wat weer een extraatje oplevert voor de consument. Delta beloofd dat consumenten een verlaging tegemoet kunnen zien van gemiddeld €145. Dit bedrag is gebaseerd bij een verbruik van 3500 kWh en 1800 kuub gas. De andere energiebedrijven zullen volgen met hun nieuwe wijzigingen en de kans is groot dat ook zij een verlaging zullen doorvoeren. De gemiddelde energieprijs is natuurlijk afhankelijk van de kostprijs, een ander punt waar u als consument ook rekening mee kunt houden is uw huidige energieprijs. Als deze al een stuk hoger ligt dan de actuele energieprijzen 2016 dan zult u hier extra van kunnen profiteren.

Start ieder jaar weer met energie vergelijken

Daarom word er ook altijd met klem aangeraden om ieder jaar weer een vergelijking te starten van de beschikbare energieprijzen per energiebedrijf. Wanneer u niet ieder jaar uw energie vergelijkt zult u deze verlagingen mislopen, op zich geen probleem want wanneer u dan weer overstapt is uw voordeel alleen maar hoger. Om uw voordeel zo hoog mogelijk te houden doet u er goed aan om niet langer dan een jaar vast te zitten. Maak de verstandige keuze voor een jaarcontract voor uw energie en gas. Dan kunt u zonder financiële gevolgen weer gerust overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Energieprijs nog nooit zo goedkoop geweest als in 2016

De energiebedrijven mogen het misschien dan wel moeilijk hebben met de alsmaar dalende energieprijzen, de consument profiteert daar juist van. Wanneer de energieprijzen stijgen zal een energiebedrijf u ook niet de coulance bieden om de prijs gelijk te houden. Zij zullen juist hun kosten willen opvangen door de energierekening duurder te maken. Stap daarom zonder schuldgevoel over want nu is de tijd om geld te besparen op uw energiekosten.

Energie vergelijken kunt u altijd het beste doen voor een korte termijn zodat u kunt inspelen op de kosten voor de langere termijn. Uw energieprijzen zullen niet ineens de lucht inschieten dus zorg dat u op de hoogte blijft van alles wat er speelt op de energiemarkt. Wij gunnen u een kijkje in het verloop van de energieprijzen zodat u daarop kunt anticiperen.

Alle energie aanbiedingen vergelijken en dan pas kiezen

Neem ook niet klakkeloos een aanbieding in energie en gas aan, maar vergelijk eerst alle energie aanbiedingen voordat u een besluit maakt om over te stappen. Door een prijsvergelijking te maken die gebaseerd is op uw verbruik en postcode zult u een objectief beeld kunnen vormen van wie de goedkoopste energieleverancier op uw adres is. Aanbieding gezien op tv of u heeft bezoek gehad van een verkoper? Vergelijk eerst online alle energieprijzen en maak dan pas uw besluit. De kans is groot dat u online goedkopere energie en gas aanbiedingen zult vinden. U bespaart gauw een paar honderd euro per jaar op uw energiekosten door online energie te vergelijken.

Energieprijzen vergelijken is simpel en het mooie ervan is dat u meteen weet waar u aan toe bent waar het uw energiekosten en energierekening aangaat. Bespaar maximaal op uw energiekosten en stap over naar de goedkoopste energieleverancier 2016/2017.